Kopi Kucing

A story that made me ROFL. It made my day. Thanks to Arman who shared this. Btw I’m not Javanese and probably so are you. In that case you will need to rely on your gut feeling then .. 🙂 enjoy !

 

Kopi Kucing

Slamet mertamu nang omahe Faisol disuguhi kopi. Jarene kopine enak tenan, soale Faisol ngelem kopi sing disuguhno. Slamet akhire nyruput kopi soale penasaran rasane.

Slamet: “Iki kopi opo tho, kok rasane rodo kecut?”

Faisol : “Iku kopi istimewa, meh podo karo kopi luwak sing larang iku.”

Slamet : “Woo ngono tho, kopi opo jenenge?”

Faisol: “Kopi kucing, aku gawe dewe…”

Slamet : “Opo iyo kok jenenge kopi kucing?”

Faisol : “Soale diolah lewat kucing, kopi luwak kopine dipangan luwak ndisik sakdurunge diolah, kopi kucing iki dipangan kucing sakdurunge diolah dadi kopi bubuk.
Aku terinspirasi karo kopi luwak, cuma ben gampang aku gawe kucing ae.”

Slamet : “Kucing doyan kopi to, Sol?”

Faisol : “Sakjane yow ora, kopine tak gerus rodo kasar, trus tak campur ikan asin, mari ngono tak pakakno kucing.”

Slamet wetenge wis mulai rodo mules,

Slamet : “Terus piye prosese Sol?”

Faisol : “Kopine kan metu bareng taek kucing, gerusan kopine disaring, dikumbah terus dipepe sampek garing, terus digiling maneh sampek halus. Lha iki kebetulan awakmu sing pertama nyubak kopi kucing, wong yo durung onok sing tak suguhi kopi kucing iki, aku dewe arep nyoba kok yo gak kolu… Yo opo Met, rasane?”

Slamet: “Azzu…. Azuuuuu tenaaann…. kowe Azzuuu …!!! Iki duduk kopi kucing, Sol, tapi nek iki yo taek kucing jenenge!”

One thought on “Kopi Kucing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *